Noorwegen, route Gjøvik, Biristrand, Tretten, Lillehammer, Hamar, Søre Osen, Rena, Koppang. Maandag 11 juni 2007 - zondag 17 juni 2007.

 

Maandag 11 juni 2007.

 

Tegen half 10 vertrek ik van de camping. Ik tank nog even water want de schoonwatertank is bijna leeg. Vuilwater lozen lukt hier niet maar ik weet dat een van de volgende campings wel een mooie plek daarvoor heeft. Ik breng de sleutel nog even naar "boven" ... naar de boerderij en ga dan richting Gjøvik.

Vlak voor Gran aan de "4" tank ik bij een Statoil en informeer gelijk ook naar het wireless internetten. Ze weten er wel van maar de skrapekort (hoef je niet te vertalen

toch ?) waar de code op staat, verkopen ze niet. Maar de knaap geeft nog niet op en belt het tankstation in Gjøvik. Ook niet. Pas bij het 5e telefoontje heeft ie beet. Niet dat ze daar "schraapkaarten" in voorraad hebben, maar ze willen er wel een aantal bestellen. Ik krijg een boekje mee waar alle tankstations van Statoil in staan en waarbij je ook precies kunt zien welke een Trådløs sone (ook wel weer duidelijk toch ?) hebben.

Hij geeft aan dat ze de kaarten woensdag op het tankstation hebben. Dat komt goed uit, want dan kom ik in Hamar. Geregeld dus... (wordt vervolgd)

 

Even voor Gjøvik moet ik nog NOK 15 tol betalen (ca. EUR 2). Later hoor ik dat veel wegen in Noorwegen verbeterd zijn en dat er her en der wat tolpoortjes geplaatst zijn. En waar ze in Nederland jaren over discussieren (tolheffing) wordt hier gewoon gedaan. Overigens zijn de tolpoortjes onbemand en er is geen slagboom over de weg. Maar er staan wel camera's dus iedereen betaalt netjes. Het geld kun je gewoon in een soort van metalen puntzak gooien en dan springt het licht op groen.

De route richting Gjøvik is overigens zeer fraai. Uiteraard nog geen hoge bergen, maar wel af en toe mooie uitzichten:

Op de camping Vikodden in Gjøvik tref ik niemand. Bij de receptie hangt een briefje dat je maar een plek moet zoeken. Tja, daar heb ik wat aan. Ik bel het nummer wat bij noodgevallen gebeld kan worden en krijg de eigenaar aan de lijn. Deze geeft aan niet te kunnen komen. Als ik m vraag waar "de vrouw" van vorig jaar gebleven is, geeft hij aan dat hij deze wel zal bellen. Maar als ik de camping over loop hoor ik dat "de vrouw" even weg is en rond 13.00 uur terug is.

Dus zoek ik een plekje op de camping en zet de camper in de schaduw neer want het is nog steeds behoorlijk warm. Enne .. hier eten is echt geen marteling hoor:

Als ik mn broodjes op heb zie ik "de vrouw" aankomen en ook de eigenaar .. huh ? De eigenaar had "de vrouw" niet kunnen bereiken en was toch even naar de camping gekomen. Ik praat even met beiden en hoor dat ze nu misschien toch de camping over gaan nemen. Maar daar zijn ze al jaren mee bezig en dat is te zien op de camping. De camping ligt namelijk prachtig alleen wordt er niets meer aan gedaan en het gaat hard achteruit ..

 

De volgende camping is Sveastranda in Redalen, ca. 20 km rijden. Daar is de eigenaar wel aanwezig. Ik loop de camping over, heb kort een gesprek met hem, maar tot zaken komt het niet. Wel heeft hij wireless en dus pak ik de laptop nog even. Na ruim een uur ga ik weer verder.

Ik weet nog niet waar ik ga overnachten maar er volgen nog een aantal leuke campings.

 

De volgende camping is Camping Stranda in Biristrand, weer ca. 20 km. verder. Daar word ik zeer hartelijk ontvangen door de eigenaar. Deze heb ik vorig jaar niet gesproken omdat hij toen in Engeland was. Als ik m dat vertel is het ijs gebroken. Als ik de camping overloop raak ik aan de klets met opnieuw Grunningers. Dit keer uit Delfzijl. Zij staan hier al een aantal dagen en hebben een mooi plekje aan het water. Ik besluit hier te blijven.

Terug in de receptie geeft de eigenaar aan dat hij volgend jaar de camping over doet aan z'n zoon en wil dit jaar (nog) niet adverteren. Maar ik mag gratis overnachten en er is wireless op de camping .. YES !!

Ik vind een mooi plekje met een werkelijk schitterend uitzicht:

 

Waarom YES !!  ... omdat vandaag eindelijk mn nieuwe verhuursite www.moltravel.nl de lucht in gaat. Niet dat de site al volledig klaar is, maar er staan inmiddels een aantal parken (met name in Zeeland) en accommodaties op en ik wil niet langer wachten. Want al met al heeft het zo'n beetje een jaar geduurd. Maar ik ben er heel tevreden over. Uiteraard sta ik graag open voor ideeen en tips. Kijk even op www.moltravel.nl en vertel wat je ervan vindt !!

 

Dinsdag 12 juni 2007.

 

's ochtends overleg ik met de eigenaar of ik wat langer mag blijven want ik wil aan het begin van de middag eigenlijk vertrekken. Ik koop wat broodjes en melk bij hem (ca. EUR 3 ..) en ga verder met "mn site vullen". Vandaag is het iets bewolkter maar de temperatuur is nog steeds heerlijk. Gistermiddag om 15.00 uur was het in Oslo overigens 30,9 graden. Maar vanaf woensdag wordt het even wat minder en voor donderdag voorspellen ze regen en 12 graden ... brrr.... Na het eten en de afwas roepen de Grunningers of ik nog een bakkie wil. Tuuuuurlijk !

Ik maak nog even gebruik van de camperserviceplaats, bedank de eigenaar voor z'n gastvrijheid en rijd weer de E6 op. Het wordt een spannend daggie vandaag want de 1e twee campings die ik ga bezoeken hadden vorig jaar een link. Tuurlijk wil ik graag minimaal mn score van vorig jaar evenaren, dus dan moeten in ieder geval de campings die al adverteerden dit opnieuw doen.

 

De 1e camping is Camping Rustberg in Øyer, een mooie camping waar je door de hoge ligging minder last hebt van het verkeerslawaai van de E6. Ik moet even wachten omdat de eigenaresse er nog niet is en neem even een kijkje in het prachtige nieuwe receptiegebouw/restaurant/appartementencomplex wat ze aan het bouwen zijn. Oei oei ... als ze nog maar een paar kronen over hebben voor een advertentie ha ha.

De mannen die hier aan het werk zijn praten volgens mij niet echt Noors. Later hoor ik dat het Esten zijn. Niet zo verbazingwekkend als je bedenkt dat er in Noorwegen gewoon te weinig personeel te krijgen is. Dus het gaat niet zo zeer omdat deze mannen minder salaris vragen, maar omdat er gewoon anders geen werkvolk te krijgen is. Heel bijzonder.

 

Als de eigenaresse terug is hebben we een leuk gesprek en ze verlengt de link en geeft tevens aan misschien volgend jaar wel een foto te willen (vanwege het mooie gebouw wat dan klaar is).

De volgende camping ligt weer 15 km. verderop, Mageli Camping in Tretten. Dit zijn hele leuke lui. Jong ook nog en ze zijn de camping flink aan het renoveren. Deze camping ligt wel direct aan de E6 maar ook direct aan het water:

en beschikt bijv. over een mooi zandstrand. Echter .. nu even niet. Want doordat er deze winter heel veel sneeuw gevallen is staat het water enorm hoog en ligt het behoorlijk brede zandstrand dus helemaal onder water.

Ook deze camping verlengt de link, dus het gaat mooi.

Dan op naar Hunderfossen Camping. Vorige week heb ik met de camping gebeld en de eigenaar zou vanavond aanwezig zijn. Ik verwacht dan ook hier vannacht te overnachten. Niet dat me dat echt trekt want dit is een enorme camping (naar Noorse begrippen dan ..) met 500 plaatsen. In de zomer is het hier behoorlijk druk vanwege het naastgelegen pretpark maar nu is er niets te doen.

 

Vorig jaar kwam ik hier voor een dichte deur, nu is er tenminste een receptioniste aanwezig. Maar geen eigenaar he ! Dus controleer ik de camping, vul met de receptioniste het formulier in en vertrek richting Lillehammer.

Maar als ik daar aan kom is het inmiddels al half 6 en daar is de manager net vertrokken. Bij de receptie moet ik heel lang wachten omdat een enorme groep NKC'ers (Ned.KampeerautoClub) aan het inchecken is. De receptionist is echter wel bereid de manager te bellen en ik spreek hem kort door de telefoon. Hij komt morgenvroeg en ik mag hier wel overnachten. Maar natuurlijk wel gewoon betalen .... ca. NOK 230 !! (bijna EUR 30).

 

Maar ik vind het wel goed voor vandaag en besluit hier toch maar te blijven. Ik hoor de knaap nog zeggen "ik zoek wel een mooi plekje voor u uit".

Ik krijg een plek toegewezen (zelf uitzoeken is er niet bij ..) tussen 2 enorme caravans ... met eh .... niet-Noors sprekende figuren ... die in ieder geval ook heel veel lawaai hebben...pffff ... Als ik de camper op de blokken heb en aan de stroom wil ik met het eten beginnen. Maar dan knalt een of ander niet Noors sprekend joch een bal behoorlijk hard tegen de camper. K..... dat is de druppel. Ik loop naar buiten, gelukkig niets beschadigd, maar ik ben het hier helemaal zat. Binnen een minuut rijd ik weer van de camping geef de receptionist aan dat ik nog een andere afspraak heb en dat ik weg moet. Het stageld mag hij echter niet teruggeven ... nou ja, dat regel ik morgen wel.

 

Tijdens die ene minuut van net heb ik besloten om weer naar camping Stranda te rijden. Ca. 8 km. van hier. Als ik daar aan kom rijden begint de eigenaar te lachen "zo ben je er al weer ? beviel het je niet in Lillehammer" zegt ie grijnzend. Ik besluit dat ik hier niet weer gratis wil staan en betaal gewoon de overnachting (NOK 160 incl. douchemunt). EUR 10 goedkoper dus en 10 x zo mooi als in Lillehammer.

 

Dan nog even een tip. Ben je met een auto met caravan dan is camping Stranda een mooie basis om Lillehammer te bezoeken. Ben je met een camper zonder fiets, dan moet je misschien toch kiezen voor Lillehammer camping want de camping ligt aan de rand van de stad. Ben je met een camper met fiets, overnacht dan op camping Stranda. Je kunt dan of op de fiets naar Lillehammer of je kunt de camper net over de brug in Lillehammer rechts bij het Statoil tankstation neerzetten en vanaf daar verder met de fiets. Op die plek overnachten trouwens ook veel camperaars ..

Ook de Grunningers moeten lachen dat ik er weer ben. Zij vertrekken morgen weer richting huis.

Zo .. nu eerst met het eten aan de gang en daarna vind ik het wel goed voor vandaag.

 

Woensdag 13 juni 2007.

 

Eerst even douchen, mn mails beantwoorden en tegen 11 uur rijd ik van de camping. Op naar Lillehammer Camping. Onderweg koop ik in een Joker (supermarkt) nog even brood en melk en even later rijd ik Lillehammer Camping op. De manager is aanwezig en ik heb nog een aardig gesprek ook. Ik krijg inderdaad mn stageld terug maar zaken doen zit er niet in.

Op naar Hamar ! Ik kies ervoor om langs de noordzijde (de "213") van het Mjøsameer te rijden. Dat is een goed alternatief voor de drukke E6 en bovendien heb je af en toe mooie vergezichten over het meer. Op een gegeven moment zie ik aan de overkant Camping Stranda liggen. Grappig.

 

Een half uurtje later rijd ik camping Steinvik in Moelv op. Deze staat niet in de gids, maar deze camping ken ik nog "van vroeger" en heb vorig jaar met de eigenaar afgesproken om dit jaar te bekijken de camping in de gids op te nemen.

De eigenaar is nog even in gesprek en vraagt mij of ik later kan terugkomen. Ik geef m aan dat ik nog even wat wil eten en hij wijst mij een plekje bij een andere Ned. camper en caravan. En omdat ik wel zin heb in een bakkie senseo zet ik de camper ook even aan de stroom.

Een half uur later zit ik met de eigenaar in gesprek en hij zet uiteindelijk een link. Niet gek .. nieuwe camping en dan direct een link.

 

De rit gaat verder richting Hamar. Daar ga ik de enige camping in de stad bezoeken en ook het Statoil station bezoeken waar, als het goed is, de skrapekort klaar ligt. Eerst ga ik camping Hamar bezoeken, maar als ik daar aan kom zie ik dat er een Ned. caravan op het parkeerterrein tegenover de camping staat. De man staat bij het hek van de camping .. oei, oei ... dat ziet er niet goed uit. Als ik naar m toe loop geeft hij aan dat de camping gesloten is. Huh ??

Inderdaad .... niets meer te bekennen. Alles weg. En even voor de duidelijkheid: die staat dus gewoon in de campinggids.

 

Later (op een andere camping) hoor ik dat de camping op last van de gemeente gesloten is. Op zich heel jammer want de plek is best mooi. Aan de andere kant was het vorig jaar al een rommeltje, misschien dat dat meegespeeld heeft.

Maar echt snappen doe ik het niet. Hamar trekt toch behoorlijk wat toeristen, al is het alleen al om Vikingskippet, en dan is er niet eens meer een camping in Hamar. Weer later hoorde ik dat er waarschijnlijk een nieuwe camping bij Brumunddal (tussen Lillehammer en Hamar) geopend gaat worden. Als iemand daar meer info over heeft hoor ik dat graag.

 

De Nederlanders met de caravan willen verder richting Lillehammer, die heb ik dus doorgestuurd naar Stranda Camping. Ze waren me heel dankbaar voor de tip en kopen zo gauw ze weer in Nederland zijn de Kosmos Campingwijzer ha ha.

Tja .. en ik ? Oh ja, eerst op zoek naar het Statoil station. Ondanks dat mn navigatiesysteem de weg snel gevonden heeft vind ik het tankstation nog niet zo vlot omdat het een hele lange weg is en ik eerst precies de verkeerde kant op rijd. Eenmaal aangekomen bij het tankstation blijkt ook hier niet veel bekendheid met het feit dat ze hier over Trådløs sone beschikken. Maar als ze haar baas vraagt blijkt deze wel actie ondernomen te hebben. Hij moest er echter een minimum aantal afnemen en dat vond ie te gek. Nu heb ik de tip gekregen om het bij hotels te proberen. Zo'n kaart kopen dan he ! wordt opnieuw vervolgd.

 

Ik besluit nu maar door te rijden naar camping Rokosjøen bij Løten. Deze camping is prachtig gelegen in het bos aan een meer (kijk maar s naar de foto's van vorig jaar - 14 juni) en is bovendien nu te koop voor ca. 6.000.000 kronen (ca. EUR 750.000). Hij geeft (grijnzend) aan dat die prijs onderhandelbaar is. En het lijkt mij ook veel te veel voor deze camping. Interessant is wel dat er een groot aantal seizoensplaatsen verhuurd is die al een behoorlijk inkomen per jaar opleveren. Geinteresseerd ? Stuur even een mailtje naar makelaar Mol ....

 

De eigenaar vraagt mij of ik hier weer wil overnachten maar ondanks dat het al 17.00 uur is besluit ik door te rijden naar camping Sjøenden aan het

Osensjøenmeer. Want daar heb ik vorig jaar niemand kunnen treffen omdat de eigenaar alleen 's avonds op de camping kwam.

Maar op de rit ernaar toe moet ik tegen de "moeheid vechten". Geloof het of niet maar ik ben bekaf en is het opnieuw weer 50 km. rijden. En als ik bij de camping kom en er een bordje hangt dat de receptie alleen in het weekend open is, zakt de moed me in de schoenen.

Ik bel de eigenaar en die geeft aan vanavond wel even langs te komen. Ik moet maar een plekje uitzoeken. Ik vind een plekje vlakbij een Ned. camper uit Coevorden en ga gauw met het eten aan de slag.

 

Tegen 20.00 uur komt de eigenaar Paul bij me en onder het genot van een bakkie senseo wat opnieuw in de smaak valt (bij een Noorse campingeigenaar) besluit hij een link te plaatsen. Was dus toch wel de moeite om hier heen te rijden.

Ik kijk nog even naar Foppe ... goed zo Foppe !!! en moet even later de kachel aan doen want het wordt behoorlijk fris. En omdat de camping op ca. 400 m. ligt ook voor de zekerheid maar even een deken achter uit de camper gehaald en die is vannacht goed van pas gekomen.

 

Donderdag 14 juni 2007.

 

Het is vannacht begonnen te regenen en als ik wakker word regent het nog steeds ... en behoorlijk hard. Bovendien is het behoorlijk fris ... nou, zeg maar koud.

Goed koud ! En dat blijkt, want even later gaat de regen over in sneeuw. Sjonge jonge .. het moet toch niet gekker worden !! Een paar dagen geleden nog behoorlijk warm en nu sneeuwt het:

Maar als het even later iets opklaart besluit ik alles maar op te pakken. Ik hoop dat ik niet vast kom te zitten want de grond is behoorlijk nat. Maar .. ik heb onlangs gripplaten gekocht (voor als je vast komt te zitten) dus ik zal waarschijnlijk nu niet vast komen te zitten. En inderdaad .. ik rijd zo van de plek.

 

Als ik weg rijd word ik uitgezwaaid door de Coevorders ... op naar de noordzijde van het meer. Ik heb van de eigenaar van deze camping gehoord dat daar inmiddels ook een Ned. eigenaar op zit. Dus maar s even kijken. Ik heb nog even gevraagd of het misschien handig was om langs de westzijde van het meer te rijden, maar die blijkt net zo slecht als de oostzijde. Want vorig jaar ben ik hier ook langs gereden (anders moet ik ca. 100 km. om rijden ..) en zelfs de verharde weg is hier slecht. En deze gaat op de helft van de route over in zand/stenen en dat betekent nog zo'n 15 km. over een soort van bospaadje:

Als ik eenmaal weer op de verharde weg zit stap ik even uit om naar de camper te kijken. Shit ... wat een smeerzooi.

Even later rijd ik Osen Vannsport Camping op en word verwelkomd door Edwin Jobing. Inderdaad sinds enige maanden de nieuwe eigenaar van deze camping. Ik loop samen met hem de camping over en neem de camping op in de gids. Tijdens de koffie blijkt dat hij uit Meppel komt. Grappig !

 

Inmiddels is het weer behoorlijk gaan regenen en als ik bij camping Østre Aera aankom valt het met bakken uit de lucht. Op de camping is niemand te bekennen en dus zoek ik zelf een plekje op. Helaas werkt ook de internetverbinding (wireless) niet maar als ik Mark (de Ned. eigenaar uit Kampen) heb opgebeld geeft hij aan wel even naar de camping te komen. Inderdaad werkt het even later, maar helaas van korte duur. Dat is niet zozeer te wijten aan de verbinding op de camping maar door centrale verbindingsproblemen. Hopen dat het later vandaag wel gaat werken.

's avonds moet ik vrij lang de kachel aanhouden (normaal warm ik de camper alleen een beetje op) want het is behoorlijk koud. De volgende ochtend hoor ik van Herma dat het 's nachts gevroren heeft en dat ze hier vlakbij geskied hebben .. echt niet te geloven.

 

Vrijdag 15 juni 2007.

 

Maar als ik wakker word schijnt het zonnetje volop en warmt het in de camper snel op ! Ook nu werkt het wireless internet maar heel even dus loop ik richting receptie om met Mark en Herma de lijst door te nemen. Opnieuw doen we zaken en met Mark overleg ik om ook hun 2e huis te gaan verhuren via www.moltravel.nl. Mark heeft daar trouwens een speciale site voor gemaakt, kijk maar s op www.valmen.com.

 

Omdat internet nog steeds wegvalt en omdat het heerlijk weer is ga ik ook maar even een wasje draaien. Daarna even broodje eten en af en toe even internet proberen, dan weer even in het zonnetje zitten. Ook mn verslag van de komende dagen moet nog even bijgewerkt worden en later op de middag zet ik het online. De was is weer droog, even eten en dan werkt internet gelukkig wel (dit is wel de rode draad van het verslag ha ha).

 

's avonds uiteraard even CSI Miami kijken. Daar zie ik een knaap opgepeuzeld worden door een beer. Dat doet me denken aan de eigenaar van de vorige camping (Paul) die vertelde dat er in dit gebied ook veel beren zitten. Maar even de deur op slot ha ha.

Hij vertelde trouwens ook dat ze in deze provincie (Hedmark) in een tijdsbestek van 3,5 maand ca. 1000 elanden afschieten. Waarop mijn reactie was: "zitten er hier zoveel". Toen gaf hij aan dat de schatting is dat er tussen de 7.000 en 10.000 elanden alleen al in de provincie Hedmark leven.

 

Zaterdag 16 juni 2007.

 

Afgelopen nacht was gelukkig minder koud en opnieuw schijnt het zonnetje volop. Gisteravond heb ik al besloten om vandaag door te rijden naar Koppang, ca. 75 km. van hier. In Koppang lag trouwens woensdag een paar cm. sneeuw. Khoop dat het nou beter is. Onderweg wil ik nog even een camping bezoeken die nu nog niet in de gids staat. Nu eerst even afwassen en dan op naar het noorden.

 

Nadat ik in Rena even wat boodschappen gehaald heb, rijd ik even later Kvile Camping op van Mark en Melanie Remers. Deze camping ligt 6 km. buiten Rena aan de "3" richting Elverum en is zeer idyllisch gelegen. Ondanks dat dit nog een jong stel is, is dit toch al hun 4e seizoen in Noorwegen.

Met Melanie had ik in januari al gemaild en zij had mij verzocht om hun camping in de Kosmos Campingwijzer op te nemen. 2,5 uur later ..... rijd ik van de camping .. sjonge jonge, wat een verhalen.

 

Omdat het nog een stukkie rijden is richting Koppang besluit ik eerst even een eind te rijden om vervolgens onderweg een plekkie uit te zoeken om even wat te eten. Maar op het laatste stuk voor Koppang vind ik geen parkeerplaats en de weg is behoorlijk druk. Dus rijd ik de camping op en omdat het inmiddels al 15.00 uur is heb ik wel trek in een broodje.

 

Op de camping word ik verwelkomd door Edward. Ja, ook hier een Ned. eigenaar. Edward heb ik vorig jaar leren kennen nadat de vorige eigenaar mij getipt had dat Koppang Camping verkocht was aan Nederlanders. Ik heb ze vervolgens in september in Nederland bezocht.

Ik vraag Edward of het goed is dat ik eerst even een plekje op zoek en later even terug kom voor "de papieren". Ik vind een leuk plekje op een veld dat overigens later op de dag volledig volloopt.

 

Later op de middag ga ik richting receptie en ook hier zit ik zo een aantal uurtjes. Maar in dit geval komt dat doordat er steeds nieuwe gasten arriveren.

Maar uiteindelijk is tegen 19.00 uur alles ingevuld en de advertentie verlengd.

Eerst maar s even eten koken want ik moet natuurlijk vanavond ook nog even naar Us Foppe kijken.

 

Zondag 17 juni 2007.

 

Voor vandaag was ca. 15 graden en regen voorspeld, maar als ik mn kop buiten de deur steek is het lekker weer. Niet echt heel warm, maar gewoon een lekkere temperatuur en buiten zitten is geen probleem. En bovenal: het is droog.

Ik ga eerst iets doen wat ik steeds in de planning heb voordat ik naar Noorwegen kom, namelijk voorbereiding. Want in januari heb ik op de Vakantiebeurs (toch handig als je daar moet werken en in de hal ernaast de Noorwegenstand gevestigd is) nieuwe brochures meegenomen. Zo ook nieuwe campinggidsen van Noorse campings. Dus de oude maar s weggooien, notities en tips overnemen en een nieuwe route bepalen. Niet van de campings hier in de naaste omgeving maar als ik Trondheim bereikt heb wil ik dit keer een andere route nemen.

 

Ook omdat ik een aantal campings bij Molde en Bud wil opnemen. Eigenlijk om 2 redenen: ten eerste is dat gebied een beetje een grijze vlek in de gids en ten tweede is dat een mooie omgeving en wil ik daar "prive" ook graag (weer) naar toe. O.a. de Atlantershavsvegen wil ik graag opnieuw bezoeken. Dat is iets heel speciaals ... maar dat lees je vanzelf weer in het verslag.

Daarna wil ik richting receptie om daar met mn laptop te gaan "wifi-en". Maar ik verlul mn tijd bij de buren en het is al 11.00 uur geweest als ik de receptie binnenloop. Na 2 uurtjes begint mn maag te knorren en ga ik richting camper om even wat te eten. En uiteraard even een fotootje maken:

En even lekker in het zonnetje sudoku-en want dat is al weer een tijdje geleden. Overigens heb ik opnieuw nog geen boek in handen gehad. En daar is de laptop toch de oorzaak van. Die had ik vorig jaar niet (kaputski) en dus meer tijd om te lezen. Daarnaast koelt het 's avonds vrij snel af en in de camper heeft de tv teveel aantrekkingskracht.

 

Later op de middag ga ik nog even weer richting receptie. Zo .. al mn mailtjes weer beantwoord en ook nog even met moltravel bezig geweest. Het wachten is nog steeds op de foto's van Hogenboom Vakantieparken. Zo gauw ik die heb zul je zien dat "Nederland" op www.moltravel.nl behoorlijk gevuld zal zijn.

Terug bij de camper even met het eten aan de slag en de rest van de avond doe ik niet veel bijzonders (afwassen, verslag bijwerken en tv kijken).

Morgen ga ik verder. Eigenlijk een beetje noordoostwaarts richting Zweedse grens. Onderweg wil ik nog 2 campings bezoeken die nu niet in de gids staan. Kijken of dat een aanvulling is.

Overigens voorspellen ze morgen ca. 25 graden. Ben heeeeeeel benieuwd.